• Photo Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Photo Betaal achteraf
  • Photo Scherp geprijsd
  • Photo Persoonlijk advies
Altijd goed zicht met deze nachtkijkers van SiOnyx
15 apr 2024

Altijd goed zicht met deze nachtkijkers van SiOnyx

Een nachtkijker is een instrument waarmee het mogelijk is om ’s nachts op grote afstand te kunnen zien. De kijkers van SiOnyx zijn zogenaamd monoculair, wat betekent dat het mogelijk is om er met één oog doorheen te kijken.

Altijd goed zicht met deze nachtkijkers van SiOnyx

Nachtkijkers

Een nachtkijker is een instrument waarmee het mogelijk is om ’s nachts op grote afstand te kunnen zien. De kijkers van SiOnyx zijn zogenaamd monoculair, wat betekent dat het mogelijk is om er met één oog doorheen te kijken. Alle camera’s in de serie hebben ondersteuning voor Wifi-connectie tot afstanden van maximaal 15 meter. Daardoor is het beeld gemakkelijk af te lezen via een smartphone of tablet.

SiOnyx Aurorora Standard

De SiOnyx Aurora Standard is de originele nachtkijker van SiOnyx. Deze kan gebruikt worden voor airsoft, de jacht, beveiliging en navigatie. De nachtkijker kan in de hand worden gebruikt of vastgemaakt aan een helm. De beelden kunnen net als andere modellen meteen worden gestreamd naar een smartphone of tablet. Dit model is bedoeld voor veeleisende gebruikers. Het is eenvoudig om te wisselen tussen nachtzicht en eigenzicht. Eventueel kan dit model ook toegepast worden op een wapen.

Zelfs bij zeer weinig licht is het mogelijk ver te zien met levendige kleuren. Het nachtzicht is namelijk full-color en de nachtkijker is voorzien van restlichtversterking. In principe kunnen we deze standaard nachtkijker zien als de opvolger van Aurora Black. De fabrikant heeft namelijk veel extra handige mogelijkheden toegevoegd, zoals een GPS en kompas.

Deze nachtkijker is niet alleen ’s nachts zeer handig, ook overdag en bij schemering is het mogelijk ver te kijken in volledige kleuren. Wie liever monochrome kleuren heeft, kan dit instellen. De projectie vindt plaats op een full-color OLED display voor diepe zwartwaarden. De weergave is zeer natuurlijk. ’s Nachts veranderd het nachtzicht compleet in vergelijking met andere nachtkijkers, waarbij het nachtzicht vaak alleen maar marinegroen of zwart/wit is. De camera valt niet op en is niet voorzien van een IR-straal. Op die manier valt het niet op dat je de nachtkijker gebruikt.

Dit model heeft nog andere voordelen. Bijvoorbeeld voor fotografie of videografie. Zo is het mogelijk zelf een sluitertijd te bepalen tot wel 1/8000s. Daarnaast is het mogelijk om video’s op te nemen tot wel 60 frames per seconde. Kies voor HDR, zelfontspannende, time-lapse, panorama of burstmodus. Het is geen probleem als je in het moment de nachtkijker niet helemaal recht houdt. De Electronic Image Stabilization compenseert trillen. Eventueel is het mogelijk de opnames op te slaan op een microSD kaart.

SiOnyx Aurora Pro

De SiOnyx Aurora Pro is de beste nachtkijker voor full-color nachtzicht. Deze is vooral bedoeld voor professioneel gebruik of als je veel eisen stelt aan een nachtkijker. Deze nachtkijker kan in verschillende situaties worden ingezet: beveiliging, reddingsoperaties of surveillance. Maar ook voor minder uitgebreide situaties zoals ’s nachts in het bos lopen is deze nachtkijker zeer geschikt.

Dit model is dan ook de high-end nachtkijker van de serie. Zelfs bij zeer weinig restlicht is het mogelijk om in kleuren en optimale helderheid te kunnen zien. Dit model heeft een gezichtsveld van 44 graden en is voorzien van een premium optiek. De camera kan ook onder extreme omstandigheden goed presteren en is daarmee en goede keus voor wie aan de Aurora Standard te weinig heeft.

De Aurora Pro heeft een objectief dat drie keer zoveel licht doorlaat en een interne CMOS-sensor met een zeer hoge lichtopbrengst. Daardoor is de kijkafstand aanzienlijk verbeterd. De omgeving is duidelijk af te lezen op het full-color OLED-display, die eventueel ook in monochroom kan worden afgesteld. De camera heeft een optische 0.5x vergroting. De field of view wordt daarmee maximaal 44 graden. Aan de hand van digitale zoom kunnen objecten tot drie keer dichterbij worden gehaald.

Met dit model kunnen opnames en video’s worden gemaakt in verschillende modi: HDR, loop-modus, time-lapse, panorama en burstmodus. De video’s en foto’s worden automatisch opgeslagen op de meegeleverde 32GB micro-SD kaart.

De Aurora Pro is op verschillende manieren inzetbaar. Denk bijvoorbeeld als kijker voor één oog, het op afstand aansturen of handsfree gebruiken middels een goggle kit. Deze nachtkijker kan ook overdacht en in schemering worden gebruikt. Dankzij de IP67-certificering kan dit model ook in slechte weersomstandigheden gebruikt worden en kan hij wel tegen een stootje. Daarmee is het model ideaal voor gebruik onder extreme omstandigheden.

SiOnyx Aurora Pro Explorer Kit

Het laatste model is de SiOnyx Aurora Pro Explorer Kit. Deze is bedoeld voor professionele gebruikers die het beste uit full-color nachtzicht willen halen. Dit model is bedoeld voor veeleisende avonturiers die de nachtkijker in extreme omstandigheden willen gebruiken. Denk aan: surveillance, beveiliging of politie en defensie.

Dit model heeft een flink aantal must-have accessoires voor het zwaardere werk. Denk bijvoorbeeld aan een 940nm infraroodstraler voor een betere helderheid en grotere kijkafstand. De nachtkijker maakt het mogelijk te zien van 400nm tot wel 1100nm aan infraroodgolflengte.

Deze nachtkijker is de meest professionele variant op de markt. Dit model laat drie keer zoveel licht door en heeft een interne CMOS-sensor met hogere lichtopbrengst. Zo is het mogelijk ook in het donker toch in kleur te kunnen zien middels een full-color OLED display. Dit model kan eventueel ook monochroom worden afgesteld. Verder is er ondersteuning voor een optische vergroting van 0.5x. Dankzij de digitale zoom kunnen objecten tot 3x worden vergroot.

Daarnaast wordt er een 32GB microSD-kaart bijgeleverd, om foto’s en video’s te maken in verschillende modi zoals HDR, loop-modus, time-lapse, panorama en burst. Dit model is multifuctioneel inzetbaar. Denk bijvoorbeeld voor het gebruik van één oog, op afstand aansturen of handsfree gebruiken middels een goggle set. Dit model kan zowel overdag als ‘nachts worden gebruikt en kan wel tegen een stootje dankzij de IP67-certificering.

Wat dit model zo uitgebreid maakt, is de Explorer Kit accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de 940nm infraroodstraler. Zo kan de kijkafstand vergroot worden. De infraroodstraler kan bevestigd worden aan een Weaver/Picatinny-aansluiting op bijvoorbeeld een helm. De IR-illuminator is handmatig in- en uit te schakelen. Er worden nog een aantal andere accessoires meegeleverd waardoor je meteen aan de slag kunt. Denk aan een 32 GB microSD-kaart, twee accu’s met lader, montage en een batterij voor de IR-illuminator. Deze accessoires zijn mee te nemen in de waterdichte transportkoffer. Eventueel kan met een rail-montage de kijker op een wapen worden gemonteerd. Dat is ideaal voor toepassingen zoals surveillance, beveiliging en werk bij de politie, defensie of marine.

Andere artikelen

15 apr 2024

Richtkijker: Koopadvies

AO staat voor de Engelse term ‘Adjustable Objective’ en betekent verstelbare lens. Bij een richtkijker met AO kun jehet brandpunt van de lens verstellen, zodat de kijker op verschillende afstanden scherpgesteld staat. De nauwkeurigheid hangt af van de vergrotingsfactor van de kijker en de kwaliteit van de lenzen.

15 apr 2024

Zo kies je de juiste verrekijker

De groep verrekijkers is grofweg in te delen in monoculaire kijkers, waarmee je slechts met een oog kijkt, en binoculaire modellen, die voorzien zijn van twee prima’s

15 apr 2024

Welk doeleinde, welke verrekijker?

De spotting scope is daarnaast te koppelen aan jouw digitale camera, zodat je tijdens het observeren gelijk een mooie foto kunt nemen van de vogel.

15 apr 2024

Verrekijkers, de basisinformatie

Het is dus erg belangrijk dat je van tevoren bedenkt waar je de verrekijker voor wilt gebruiken, want voor elk doel heb je een verschillende verrekijker nodig. Hierbij zijn de getallen die bij de kijker horen, een indicatie voor het toestel dat jij nodig hebt.

15 apr 2024

Hoe stel je je verrekijker af?

Beweeg de twee oculairen uit elkaar of naar elkaar toe, zodat de twee beelden perfect in elkaar overgaan, het waargenomen beeld moet perfect zijn. Daarna stel je de dioptrie af voor brillenkijkers.

15 apr 2024

Hoe maak je een oude verrekijker schoon?

Begin met het schoonmaken van de behuizing van het instrument, de oogschelpen, enz. en verwijder zoveel mogelijk stof en vuil. Je kunt dit doen met een vochtig doekje of een zachte, bevochtigde doek. Gebruik dan binoocare lens voor de lenzen en binoocare rubber voor het lichaam.

15 apr 2024

Digiscoping hoe doe je dat?

De telescoop wordt als het ware een verlengstuk van de cameralens, zodat een digitale foto gemaakt kan worden tijdens het observeren. Deze combinatieactiviteit wordt ook wel digiscoping genoemd.

15 apr 2024

Welke telescoop aanschaffen?

Een telescoop is een monoculaire kijker dat voorzien is van een prisma en je dus voor slechts een oog houdt. Dit type verrekijker heeft een zeer sterke vergroting, noodzakelijk om objecten op verre afstand te kunnen waarnemen.

15 apr 2024

Bresser: voor iedereen de beste kijker

Wereldwijd is Bresser één van de grootste leveranciers en in Europa is het merk zelfs marktleider. Ook heeft het merk al verschillende patenten op haar naam staan.

15 apr 2024

Altijd goed zicht met deze nachtkijkers van SiOnyx

Een nachtkijker is een instrument waarmee het mogelijk is om ’s nachts op grote afstand te kunnen zien. De kijkers van SiOnyx zijn zogenaamd monoculair, wat betekent dat het mogelijk is om er met één oog doorheen te kijken.

15 apr 2024

Alles over de nachtkijker

Met een nachtkijker kun je geen normaal gekleurde, maar enkel groene (of zwart-wit) beelden waarnemen. Het zet beelden om in een spectrum van groene kleuren, omdat het menselijk oog meer tinten van de kleur groen kan onderscheiden dan van een andere kleur.

15 apr 2024

Alles wat je moet weten over de richtkijker

Een richtkijker, ook wel telescoopvizier genoemd, is als het ware een spotting scope die speciaal voor de schietsport is gemaakt. Het is een instrument dat je op jouw geweer kunt monteren om het beeld dat je kunt zien te vergroten.

15 apr 2024

Belangrijk bij verrekijkers

Er zijn eigenlijk twee soorten verrekijkers. Het gaat hier om de monuculaire en de binoculaire verrekijkers. Het gaat hier om verrekijkers met een en met twee kijkers. Een verrekijker is uiteraard een binoculair [...]

15 apr 2024

De verrekijker en zijn werking

De eerste verrekijkers hadden negatieve lenzen. Dit zijn lenzen zonder bolling, met aan één of beide zeiden een holle kant. Deze lenzen zorgen voor een omgekeerd beeld. Vandaag de dag hebben verrekijkers prismalenzen.

15 apr 2024

Alles wat je moet weten over de spotting scope

Een spotting scope is een monoculair met een vergroting die vele malen sterker kan zijn dan die van bijvoorbeeld een verrekijker. Zo kan de vergroting van een spotting scope wel vijf keer groter zijn dan die van een ‘gewone’ verrekijker.

15 apr 2024

Beste jacht verrekijkers

Als je vaak jaagt in open gebieden of bergachtige gebieden, zul je de wilde dieren moeten bekijken van een grote afstand. Dit betekent dat je een grotere vergrotingsfactor nodig zult hebben je kiest dan het best voor een verrekijker met een vergroting van minimaal 10x of zelfs 12x.

15 apr 2024

NATIONAL GEOGRAPHIC ZOOMAR 8-25X25 MONOKIJKER

Bekijk deze mooie introductiefilm over de National Geographic Zoomar 8-25x25 monokijker.

15 apr 2024

Welke telescoop voor kinderen kopen

Compacte formaat is belangrijk want een klein kind is niet van plan om te genieten van het gebruik van een enorme telescoop. Ook duurzaamheid is een noodzaak voor een telescoop kind.

15 apr 2024

Zo kies je het juiste vergrootglas

Een loep helpt bij het vergroot waarnemen van het object dat je achter het glas houdt. Dit instrument is zeker niet alleen voor oude mensen met verslechterd zicht. Er zijn allerlei soorten vergrootglazen en loepen op de markt die handig zijn bij bepaalde activiteiten

15 apr 2024

Wat is een spotting scope?

Een spotting scope is dus veel sterker dan een verrekijker en wordt ook wel een telescoop genoemd. Een spotting scope kan soms tot wel zeventig keer meer vergroten en heeft ook nog eens een grotere objectieflens.

15 apr 2024

Wat kun je doen met welke nachtkijker?

Een nachtkijker wordt ook wel een restlichtversterker genoemd, omdat de kijker alleen gebruik maakt van het licht van de maan of een infrarood lichtbron. Nachtkijkers zijn uitermate geschikt voor waarnemingen in het donker.

15 apr 2024

Verrekijkers voor vissers

Als je de verrekijker onverhoopt in het water laat vallen, wil je natuurlijk niet dat je de kijker weg kunt gooien. Sommige verrekijkers zijn spatwaterdicht. Andere verrekijkers zijn volledig waterdicht en overleven ook een val in het water tijdens het vissen. Je kunt het beste een verrekijker kopen die volledig waterdicht is.

15 apr 2024

Het schemergetal van de verrekijker

Wanneer je dus een nieuwe verrekijker uit gaat zoeken, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat op welk tijdstip van de dag je deze gaat gebruiken en wanneer in het jaar.

15 apr 2024

De uittredepupil, coating en onderhoud bij een verrekijker

Als je de verrekijker gebruikt in een omgeving met weinig licht, dan is het fijn als je uittredepupil redelijk groot is. Mocht je de kijker vooral overdag gebruiken, dan is het ook geen probleem wanneer de uittredepupil klein is.

15 apr 2024

De telescoop: soorten met voor- en nadelen

De werking van een telescoop is echter niet simpel en is ontstaan uit een ingewikkeld natuurkundig denkproces. Hieronder lees je meer over verschillende soorten telescopen en hun werking.

15 apr 2024

Alle begrippen die je moet kennen over de verrekijker

Het algemene principe van een verrekijker is immers dat het een vergrote versie weergeeft van een bepaald beeld dat zich ver weg bevindt.

15 apr 2024

Welke verrekijker voor vogels kijken?

Vogels spotten is voor velen al jaren een geliefde hobby. Wil je de prachtige vogels ook graag in hun natuurlijke omgeving bekijken?

15 apr 2024 Microscopen

Jouw eerste verrekijker

Een andere functie die de prisma’s vervullen, is dat zij de lichtstralen als het ware samenvouwen, waardoor de verrekijker kleiner van vorm kan zijn.

15 apr 2024 Microscopen

Tips voor een goede microscoop

Om te beginnen kun je kiezen tussen microscopen waarmee je met één of twee ogen doorheen kunt kijken.