Retourbeleid

Wanneer je niet 100% tevreden bent over de aankoop dan kan je de aankoop tot 15 kalender dagen [...]

Kan ik mijn bestelling retourneren bij de Verrekijkergigant ?

Wanneer je niet 100% tevreden bent over de aankoop dan kan je de aankoop tot 15 kalender dagen na ontvangst zonder opgave van reden aanmelden voor retour. Je hebt na aanmelding van de retour nogmaals 15 kalenderdagen om het product retour te sturen.

Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product onbeschadigd met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en onbeschadigde verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. Indien de bestelling beschadigd is kunnen wij kosten in rekening brengen.

Wilt je jouw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product. Voeg je bij de retourzending een begeleidend schrijven waarop je aangeeft welk product je graag wilt ontvangen. Mocht er een bedrag bijbetaald moeten worden dan ontvang je hiervoor eerst een aanvullende factuur. Als je een bedrag tegoed hebt dan zal dit bedrag teruggestort worden op de rekening.

Zijn er kosten aan het retourneren verbonden bij de verrekijkergigant ?

Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle meegeleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat onze webwinkel niet aansprakelijk is voor beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een track en tracé code en bewaar deze goed. Wij nemen geen beschadigde pakketten, of artikelen zonder omverpakking, in ontvangst.

Mag ik mijn bestelling ten alle tijde retour sturen bij de verrekijkergigant ?

Je hebt het recht de bestelling binnen 15 kalender dagen te retourneren. Het recht op restitutie vervalt na 15 dagen, waarna de wettelijke garantieperiode in werking treedt. Na aanmelding van de retour heb je nog eens 15 kalenderdagen de tijd de aankoop naar ons retour te sturen. De bestelling dient onbeschadigd te zijn. Indien de bestelling beschadigd is kunnen wij kosten in rekening brengen.

Hoe stuur ik mijn artikelen retour bij de verrekijkergigant ?

Je dient de verkregen factuur of pakbon mee te sturen met de retour. De factuur heb je ontvangen per e-mail, de pakbon is met de bestelling meegezonden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we een waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor Herroeping. Je kunt dit formulier gebruiken om binnen 15 dagen de koop te ontbinden.

Hoe snel wordt mijn retour verwerkt bij de verrekijkergigant ?

Wanneer je een product retour stuurt wordt deze binnen 14 werkdagen in behandeling genomen en verwerkt. Om de retour zo snel mogelijk te verwerken, is het noodzakelijk dat je de aangegeven procedure volgt en de factuur mee zendt.