• Photo Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Photo Betaal achteraf
  • Photo Scherp geprijsd
  • Photo Persoonlijk advies
Bresser: voor iedereen de beste kijker
15 apr 2024

Bresser: voor iedereen de beste kijker

Wereldwijd is Bresser één van de grootste leveranciers en in Europa is het merk zelfs marktleider. Ook heeft het merk al verschillende patenten op haar naam staan.

Bresser: voor iedereen de beste verrekijker

Bresser is marktleider in Europa en één van de grootste leveranciers van verrekijkers.Het is dan ook niet voor niets dat het merk meerdere patenten op naam heeft staan. Bresser heeft verrekijkers in verschillende segmenten. Geschikt voor vogels spotten, jacht of observatie.

 

Geschiedenis merk Bresser

Bresser is één van de meest verkochte merken op het gebied van optische producten. Het merk bestaat sinds 1957 en is sindsdien bekend bij professionele jagers en hobbyisten. Het merk heeft een wereldwijd distributienetwerk en samenwerkingen. Bresser heeft ruim 100 medewerkers over de hele wereld en op het hoofdkantoor in Rhede Westfalen Duitsland. 

Welke verrekijkers verkoopt Bresser? 

Bresser heeft voor iedereen de beste verrekijker. Het assortiment bestaat onder andere uit telescopen en microscopen, maar ook uit wildcamera's en weerstations. Natuurlijk bestaat het aanbod van Bresser ook uit hoogwaardige verrekijkers, spotting scopes, nachtkijkers en accessoires zoals statieven. De producten zijn te koop in de fysieke winkels en online. 

  • Verrekijkers en spotting scopes
  • Nachtkijkers en wildcamera’s
  • Microscopen en telescopen
  • Statieven en accessoires

Verrekijkers in diverse prijsklassen en series

  • Beginners: in de beginners serie van Bresser bevinden zich hoge kwaliteit verrekijkers in een prijsklasse die varieert van € 15,00 tot € 230,00. Daarbij heb je de keuze uit porro verrekijkers, zakverrekijkers of een verrekijker met een BaK-4 prisma van hoge kwaliteit. 
  • Middenklasse: in de middenklasse serie van Bresser vind je zowel mono kijkers als verrekijkers zoals dakkant of porro. Deze producten van hoge kwaliteit hebben een vriendelijke prijsklasse die kan variëren van € 60,00 tot € 375,00. Deze middenklasse verrekijkers zijn geschikt voor fanatieke hobbyisten of semi-professioneel gebruik. 
  • Topklasse: de topklasse verrekijkers van Bresser zijn gemaakt voor professionals of veeleisende hobbyisten. De producten uit deze serie overtuigen door hun hoge kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. De prijsklasse schommelt tussen € 299,00 en € 1050,00. 

Waarin onderscheidt een Bresser verrekijker zich? 

Het merk Bresser hecht veel waarde aan innovatie en verbetering. Het team is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Door de jarenlange ervaring van het merk voldoen de producten uit het assortiment van Bresser aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bresser richt zich daarnaast op een brede doelgroep. Daardoor bieden ze voor iedereen de beste gebruiksvriendelijke verrekijker.  

Gebruiksvriendelijkheid

Verrekijkers van Bresser staan ook bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. De producten zijn ontwikkeld voor eenvoudige bediening en gebruik. Zonder dat daarbij wordt ingeleverd op kwaliteit. Deze gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat de verrekijkers en spottings scopes van het merk geschikt zijn voor zowel hobby spotters als professionele jagers. De optische producten van het vooraanstaande merk zijn leverbaar in verschillende series.

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Bresser doet geen concessies op het gebied van de kwaliteit van zijn verrekijkers. Toch blijvende topkwaliteit optische producten zeer betaalbaar. Het merk heeft hierin een duidelijke visie en houdt de prijs-kwaliteitverhouding altijd optimaal. De hoogste kwaliteit is op deze manier toereikend voor iedereen, ongeacht het budget dat er beschikbaar is.

Andere artikelen

15 apr 2024

Richtkijker: Koopadvies

AO staat voor de Engelse term ‘Adjustable Objective’ en betekent verstelbare lens. Bij een richtkijker met AO kun jehet brandpunt van de lens verstellen, zodat de kijker op verschillende afstanden scherpgesteld staat. De nauwkeurigheid hangt af van de vergrotingsfactor van de kijker en de kwaliteit van de lenzen.

15 apr 2024

Zo kies je de juiste verrekijker

De groep verrekijkers is grofweg in te delen in monoculaire kijkers, waarmee je slechts met een oog kijkt, en binoculaire modellen, die voorzien zijn van twee prima’s

15 apr 2024

Welk doeleinde, welke verrekijker?

De spotting scope is daarnaast te koppelen aan jouw digitale camera, zodat je tijdens het observeren gelijk een mooie foto kunt nemen van de vogel.

15 apr 2024

Verrekijkers, de basisinformatie

Het is dus erg belangrijk dat je van tevoren bedenkt waar je de verrekijker voor wilt gebruiken, want voor elk doel heb je een verschillende verrekijker nodig. Hierbij zijn de getallen die bij de kijker horen, een indicatie voor het toestel dat jij nodig hebt.

15 apr 2024

Hoe stel je je verrekijker af?

Beweeg de twee oculairen uit elkaar of naar elkaar toe, zodat de twee beelden perfect in elkaar overgaan, het waargenomen beeld moet perfect zijn. Daarna stel je de dioptrie af voor brillenkijkers.

15 apr 2024

Hoe maak je een oude verrekijker schoon?

Begin met het schoonmaken van de behuizing van het instrument, de oogschelpen, enz. en verwijder zoveel mogelijk stof en vuil. Je kunt dit doen met een vochtig doekje of een zachte, bevochtigde doek. Gebruik dan binoocare lens voor de lenzen en binoocare rubber voor het lichaam.

15 apr 2024

Digiscoping hoe doe je dat?

De telescoop wordt als het ware een verlengstuk van de cameralens, zodat een digitale foto gemaakt kan worden tijdens het observeren. Deze combinatieactiviteit wordt ook wel digiscoping genoemd.

15 apr 2024

Welke telescoop aanschaffen?

Een telescoop is een monoculaire kijker dat voorzien is van een prisma en je dus voor slechts een oog houdt. Dit type verrekijker heeft een zeer sterke vergroting, noodzakelijk om objecten op verre afstand te kunnen waarnemen.

15 apr 2024

Bresser: voor iedereen de beste kijker

Wereldwijd is Bresser één van de grootste leveranciers en in Europa is het merk zelfs marktleider. Ook heeft het merk al verschillende patenten op haar naam staan.

15 apr 2024

Altijd goed zicht met deze nachtkijkers van SiOnyx

Een nachtkijker is een instrument waarmee het mogelijk is om ’s nachts op grote afstand te kunnen zien. De kijkers van SiOnyx zijn zogenaamd monoculair, wat betekent dat het mogelijk is om er met één oog doorheen te kijken.

15 apr 2024

Alles over de nachtkijker

Met een nachtkijker kun je geen normaal gekleurde, maar enkel groene (of zwart-wit) beelden waarnemen. Het zet beelden om in een spectrum van groene kleuren, omdat het menselijk oog meer tinten van de kleur groen kan onderscheiden dan van een andere kleur.

15 apr 2024

Alles wat je moet weten over de richtkijker

Een richtkijker, ook wel telescoopvizier genoemd, is als het ware een spotting scope die speciaal voor de schietsport is gemaakt. Het is een instrument dat je op jouw geweer kunt monteren om het beeld dat je kunt zien te vergroten.

15 apr 2024

Belangrijk bij verrekijkers

Er zijn eigenlijk twee soorten verrekijkers. Het gaat hier om de monuculaire en de binoculaire verrekijkers. Het gaat hier om verrekijkers met een en met twee kijkers. Een verrekijker is uiteraard een binoculair [...]

15 apr 2024

De verrekijker en zijn werking

De eerste verrekijkers hadden negatieve lenzen. Dit zijn lenzen zonder bolling, met aan één of beide zeiden een holle kant. Deze lenzen zorgen voor een omgekeerd beeld. Vandaag de dag hebben verrekijkers prismalenzen.

15 apr 2024

Alles wat je moet weten over de spotting scope

Een spotting scope is een monoculair met een vergroting die vele malen sterker kan zijn dan die van bijvoorbeeld een verrekijker. Zo kan de vergroting van een spotting scope wel vijf keer groter zijn dan die van een ‘gewone’ verrekijker.

15 apr 2024

Beste jacht verrekijkers

Als je vaak jaagt in open gebieden of bergachtige gebieden, zul je de wilde dieren moeten bekijken van een grote afstand. Dit betekent dat je een grotere vergrotingsfactor nodig zult hebben je kiest dan het best voor een verrekijker met een vergroting van minimaal 10x of zelfs 12x.

15 apr 2024

NATIONAL GEOGRAPHIC ZOOMAR 8-25X25 MONOKIJKER

Bekijk deze mooie introductiefilm over de National Geographic Zoomar 8-25x25 monokijker.

15 apr 2024

Welke telescoop voor kinderen kopen

Compacte formaat is belangrijk want een klein kind is niet van plan om te genieten van het gebruik van een enorme telescoop. Ook duurzaamheid is een noodzaak voor een telescoop kind.

15 apr 2024

Zo kies je het juiste vergrootglas

Een loep helpt bij het vergroot waarnemen van het object dat je achter het glas houdt. Dit instrument is zeker niet alleen voor oude mensen met verslechterd zicht. Er zijn allerlei soorten vergrootglazen en loepen op de markt die handig zijn bij bepaalde activiteiten

15 apr 2024

Wat is een spotting scope?

Een spotting scope is dus veel sterker dan een verrekijker en wordt ook wel een telescoop genoemd. Een spotting scope kan soms tot wel zeventig keer meer vergroten en heeft ook nog eens een grotere objectieflens.

15 apr 2024

Wat kun je doen met welke nachtkijker?

Een nachtkijker wordt ook wel een restlichtversterker genoemd, omdat de kijker alleen gebruik maakt van het licht van de maan of een infrarood lichtbron. Nachtkijkers zijn uitermate geschikt voor waarnemingen in het donker.

15 apr 2024

Verrekijkers voor vissers

Als je de verrekijker onverhoopt in het water laat vallen, wil je natuurlijk niet dat je de kijker weg kunt gooien. Sommige verrekijkers zijn spatwaterdicht. Andere verrekijkers zijn volledig waterdicht en overleven ook een val in het water tijdens het vissen. Je kunt het beste een verrekijker kopen die volledig waterdicht is.

15 apr 2024

Het schemergetal van de verrekijker

Wanneer je dus een nieuwe verrekijker uit gaat zoeken, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat op welk tijdstip van de dag je deze gaat gebruiken en wanneer in het jaar.

15 apr 2024

De uittredepupil, coating en onderhoud bij een verrekijker

Als je de verrekijker gebruikt in een omgeving met weinig licht, dan is het fijn als je uittredepupil redelijk groot is. Mocht je de kijker vooral overdag gebruiken, dan is het ook geen probleem wanneer de uittredepupil klein is.

15 apr 2024

De telescoop: soorten met voor- en nadelen

De werking van een telescoop is echter niet simpel en is ontstaan uit een ingewikkeld natuurkundig denkproces. Hieronder lees je meer over verschillende soorten telescopen en hun werking.

15 apr 2024

Alle begrippen die je moet kennen over de verrekijker

Het algemene principe van een verrekijker is immers dat het een vergrote versie weergeeft van een bepaald beeld dat zich ver weg bevindt.

15 apr 2024

Welke verrekijker voor vogels kijken?

Vogels spotten is voor velen al jaren een geliefde hobby. Wil je de prachtige vogels ook graag in hun natuurlijke omgeving bekijken?

15 apr 2024 Microscopen

Jouw eerste verrekijker

Een andere functie die de prisma’s vervullen, is dat zij de lichtstralen als het ware samenvouwen, waardoor de verrekijker kleiner van vorm kan zijn.

15 apr 2024 Microscopen

Tips voor een goede microscoop

Om te beginnen kun je kiezen tussen microscopen waarmee je met één of twee ogen doorheen kunt kijken.